fritid

alltså, det här med att vara ledig eller att vara fri.. det är ett under.
jag beundrar alla studenter som klarat av att skilja på ledighet och skolfri-tid..
Jag kan då inte göra det. Det finns någon typ av mekanism inom mig som tvingar mig att vara i skolan för att kunna få något vettigt gjort. Fast där kan jag inte heller jobba så effektivt för jag behöver sitta själv med mina tankar.
De dagarna jag kan plugga bäst är när jag varit i skolan på förmiddagen och sen kommer hem och sätter mig direkt med böckerna/uppgifterna.
Problemet är som idag när jag inte har någon skola alls.
Hjärnan vill bara inte koppla igång studierna, utan vill bara gå på ledighet fulltime.
Jag har lyckats få ner några ord på min uppgift. Men det går trögt. typ skriva en mening, vila 30 minuter osv..Känns inte effektivt för fem öre men det är väl bara att gilla läget.
Nu ska jag ha paus (som om det behövs) och kolla lite tv innan jag pluggar/skriver lite till, tar en löptur och sen sticker jag på finmiddag på grand hotel i lund. Så har denna dagen gått, och paniken inför allt som borde göras kan växa lite till =)
 
Ha en härlig torsdag!
KRAM

Väderstrejk

Okej. Såhär känner jag just nu..
Jag gillar det underbara vädert..
Jag ogillar skolan mycket just nu.. Usch....

Därför strejkar jag och njuter av vädert och skiter i skolarbetet.. For now.
Imorgon tar jag nya tag och fösöker förstå mig på alla uppgifter i denna kurs...
KAOS.

Kram

Artikel & grupparbete- check!!

Vissa dagar är livet bra gött ändå.
Idag har jag checkat av massa fint på listan.
 
Fått betyg för artiklen och grupparbetet och då även för kursen.
Kan inte annat än att le.
Det kommer bli en fin helg!
Ikväll blir det bowling och räkfrossa med jobbet & imorgon blir det träning och tjejmiddag!
Lovely.. Söndagen är oplanerad for now.. =)
 
Kanske blir det en fika snart för att fira resultaten, plugget kan vänta tills en annan dag.
Ibland måste man få lov att bara fira också !
 
Pusspuss

senza te, io non so stare piú un minuto

tu, sei la vita che chercavo, le parole che cantavo, e non vivo senza te '
 

Tristess utan träning

Långt uppehåll på bloggen..som nog tyvärr kommer fortsätta ett litet tag till.. Vet egentligen inte varför, känner bara att all tid går till annat just nu, samtidigt som jag ändå inte får något gjort.
Aja. Solen ute är ett stort plus i den annars rättså långtråkiga vardagen som jag befinner mig i just nu.
 
tristess, nog för att jag fortfarande inte kan träna fullt ut och kötta så som jag verkligen vill. Det är såå frustrerande att gå till gymmet och inte kunna springa på löpbandet mer än några minuter innan foten kärvar.. att gå till badmintonträningen och inte alls kunna köra fullt ut för att jag är rädd att skada mig ännu mer..
 
Imorgon tänker jag iallafall köra ett köttigt styrkepass på gymmet, och förmodligen avsluta med en kort men ändå givande powerwalk/joggingrunda i beijers park. Vi får väl se vad vädert tillåter också!
 
Jag får själv börja styra över hur jag känner mig, kan jag inte träna som jag vill så får jag väl hitta något alternativ till det som får mig att må som bäst. Igårkväll var det så skönt att ha sprungit en liten runda och jag somnade otroligt gott..
 
 
Nu ska jag plugga lite innan jag lägger huvudet på kudden och hoppas på en lika underbart solig dag imorgon (trots att prognosen visar annat..) Det blir cykling till skolan med musik på högsta volym ! Gillas (:
 

Marklyft & Knäböj nästa

en helt perfekt måndag har jag haft idag!
Varit ledig från skolan så hunnit göra allt jag själv vill istället.. Eller ja, självklart inte allt,men en del:)
Har funnit tid till att läsa en del av högen med kurslitteratur vi fått denna kurs.. 16 böcker tror jag att jag räknade till. HALLÅ? är vi maskiner eller människor? Skolan verkar tro det förstnämnda.
Oavsett så gäller det att kunna skumläsa/solla ut de viktiga.. något som jag inte kan ännu.. hoppas det kommer!
Jag tänker iallafall att jag läser det som känns aktuellt i den del av kursen vi håller på med, så ska det väl hjälpa mig lite grann iallafall :)
 
På gymmet idag blev det ett riktigt gött pass. Utan cardio dock eftersom jag fortfarande vill vara lite försiktig med min lilla fossing! Men jag körde mage/rygg idag och tog i från tårna verkligen. riktigt köttigt!
För första gången (förutom på GRIT-passet) så testade jag att köra marklyft. vikterna ska vi inte prata om då de känns smått löjliga men jag är ändå sjukt nöjd! För jag gjorde det. Med fin teknik också enligt Isak, och han vet ju en del eftersom han tävlat inom det innan.. Så det kommer jag absolut att fortsätta med, för det var tungt som tusan och jag gillar verkligen när det känns i varenda liten del av kroppen.
Nästa gång jag tränar ben så ska jag lätt köra knäböj också.. med vikter då. Något som skrämmer mig halvt till döds men jag måste ju prova :)
 
Efter en eftermiddag på balkongen/hemma hos isaks familj så har jag nu landat i soffan. Klockan nio blir det biggest loser Sverige på tv och efter det ca en timmes läsning till innan jag kryper till kojs!
Sov riktigt dåligt inatt så jag hopppas på att det blir bättre idag :)
Är ledig imorgon också men ska försöka ta mig upp senast 8.30 (tidigt om man är så otroligt morgontrött som jag) för att komma igång med dagens göromål!
Vill hinna med det mesta på förmiddagen då jag senare ska träffa en efterlängtad vän över en fika. Det blir ett kärt återseende av min fina louise <3
 
Oj vad långt det blev. Energin flödar idag :)
 
 

say goodnight and go

idag har jag svårt för att fokusera överhuvudtaget. tankarna flyger ändå iväg på annat.
jag har varit ute och övat min fot nu.. den har gått från väldigt ont i fredags förmiddag till att idag kännas väldigt bra. Man fegar ju lite också för att man är rädd för smärtan och rädd för att göra det värre. Men idag vågade jag promenera lite och det gick över förväntan =) Skönt !
 
Imorgon är jag "ledig" ifrån skolan. Betyder att jag inte ska dit för lektioner osv, men inte direkt att man är ledig. Det är man sällan..problemet är bara att när jag är hemma så tar jag lite för mycket ledigt, och lite för lite tid till studierna.. jag kopplar av lite väl mycket..
Men imorgon har jag iallafall planer (ett steg framåt) på att läsa en del om ämnet vi håller på med nu. Så att man hänger med lite grann..
Men jag börjar dagen med ett morgonpass på gymmet. Så har man det gjort :)
 
just nu längtar jag massor tills onsdag. då ska vi ha lill-tjejen och bara njuta av hennes underbara sällskap.
den tjejen kan verkligen ge en all den energi man ibland saknar..
 
 

föga förvånad

Idag blev det ett litet plus på vågen. Jag är föga förvånad över detta =) Och inte speciellt uppgiven över det hela utan det känns okej. det var dessutom bara 0,2 plus så jag är nöjd. Denna veckan sen förra söndagen har det blivit ganska mycket trams.. Påskägg= massa socker osv. I fredags var det trerättersmiddag ute med både det ena och andra onyttigheter och igår var de film&tacokväll.. Så det är inte så konstigt =)
Dessutom har jag räknat om mitt dagsbehov för att vi räknat fel innan tydligen.. Så idag börjar vi på nytt :)
 
har ju fortfarande en viktminskning på 3,5 kg på 3 veckor vilket redan där är lite för mycket.Så en stabilisering nu är helt okej :) Jag är desssutom väldigt nöjd med hur jag ser ut och mår just nu så därför känner jag varken stress eller press angående detta nu =) Vill bara hålla mig hälsosam vilket jag jobbar hårt på !
 
Idag blir det mest plugg och fix här hemma. Kanske blir det en snabb sväng tll gymmet också för lite mag-träning.
Men först ut blir lite läsning. Vi har massa kurslitteratur så lika bra att ligga på redan från start..
 
Snart blir det omelette till lunch och ikväll blir det wok med kokosmjölk och kyckling! YUM.
 
Ha en härlig söndag!

OMG




 
I want it all!!! GIVE ME! Det hade varit en dröm att få vara så damn snyggt klädd när jag tränar :)

halvfart= inte min grej!

Jag älskar känslan att vakna och komma på att det är lördagmorgon! Det är helt underbart att veta att jag inte måste stiga upp ur sängen riktigt än,att jag kan ta det lugnt hur länge som helst!
 
Igår återinvigde jag gymmet..Det var ganska tråkigt faktiskt. Att se alla springa och svettas och kämpa, och själv bara kunna köra på halvfart. Visst, jag tränade med tyngre vikter än vanligt och körde typ igenom hela överkroppen.. men var var svettandet, var fanns den där känslan av att knappt kunna andas efter att ha spurtat sista biten på löpbandet?
BLÄ.
 
Men jag har positiva nyheter också. Igår gick jag till och från gymmet, med kryckorna som stöd såklart,men jag hoppade inte på dem utan gick.. Det kändes helt okej fast foten var ganska trött när jag kom hem.
Progress :)
 
Idag blir det lunch hos Annika och Fredrik och ikväll blir det filmkväll med Johanna (:
Däremellan hoppas jag hinna läsa lite..annars får jag ta det imorgon, det funkar ju också :)
 
Kramis

D-vitamin-intag =)

Åh, har typ bosatt mig på vår underbara balkong idag.
Först kom Sofie så lagade vi scones & ägg och bacon. Nykokt kaffe till det också ut på balkongen och käkade värsta mysiga frukost/brunchen. Då hade inte solen letat sig fram än. Nu är den framme och jag stter med min söta lilla laptop och solar samtidigt som jag försöker göra "läxan" tills imorgon. Estetik är inte riktigt min grej så det är inte superintressant men jag ska nog få den gjord också.. Sålänge jag har solen (vilket jag har till åtminstone kl 18.30 på balkongen så klagar jag inte =)
 
snart kommer Sofie igen och då blir det fruktsallad och solning.. Så jag ska nog sätta igång och läsa färdigt så att jag slipper göra det när hon kommer (:
 
D-vitamin är viktigt och jag kommer lätt att få mitt dagsbehov denna våren.. :)
 
Ha en härlig dag!

allting går med rätt mängd vilja..

Jag har nog bränt mer kalorier idag än en vanlig dag kan man påstå.
Det jäkla kryckhoppandet är långt ifrån icke-krävande och börjar kännas ordentligt nu!
att dessutom stå upp på det friska benet i ca 1,5 timme i sträck var kanske inte att rekomendera, men alltid lätt att vara efterklok ;)
Jag känner mig åtminstone stark i vänsterbenet!
Imorgon blir det faktiskt träning, armar eller mage/rygg. Vi får se. Något blir det iallafall även om cardio och ben är ett uteslutet faktum tills vidare.
 
Idag fick jag tvättat också. Verkligen ett projekt som hette duga. Absolut inget jag rekommenderar till den som inte är envis, tålmodig och har en jävla vilja. Vill man tillräckligt mycket så kan man, men det tog sin lilla tid och energi.
Tur att isak tog de flesta "passen" så att jag bara behövde göra hela proceduren en gång..
 
Annars så har jag njutit på balkongen i det fina vädert, läst lite om estetik och kultur (vår nya kurs) och byggt torn i skolan idag. Fina grejer (:
Imorgon är jag ledig och då blir det mysfrukost med Sofie här hemma :) Scones, äggröra, bacon, smoothie & kaffe! Okej kanske inte alla sakerna för mig men lite iallafall (: Man måste få mysa till det lite när man kan !
Annars har jag inte mycket planer imorgon. Har en hel del att läsa och så så att om vädert tillåter blir det en till dag på balkongen.. ME LIKE :)
 
Ha en härlig torsdag allihopa,nu ska jag sova en sväng :)

hard to say

Så fort man har hittat lite flyt i träning/kost och verkligen känner alla positiva känslor som träningen ger en så går man såklart och skadar sig. Jag håller alla mina tummar och onda tår (eller foten egentligen) för att detta bara är en lätt stukning eller annat som är fort övergående. Tills dess hittar ni mig på kryckorna, för foten kan jag överhuvudtaget inte stödja på i nuläget..
Skulle ge mig på något slag åå badmintonen, hoppar och landar på tåspetsarna varefter hela foten viker sig på alldeles fel håll. Självklart mitt i ett hopp så att man har mer fart och kraft än vanligt vilket gör att "landningen" blir mycket hårdare.. ajajaj :(
Vår fina utgång med dans på lördag får bli med kryckorna eller åtminstone platta skor. Vi får väl se hur detta ter sig!
Skam den som ger sig. Jag får väl fokusera på överkroppen på gymmet denna veckan skulle jag tro..Men först ska jag nog ta mig en vilodag efter 7 dagars träning i sträck..
 
Istället tänkte jag tvätta imorgon kväll.. fast om jag går med kryckor så är frågan om jag ens kan göra det..upp och ner för trapprorna med kryckor och tvättkorg/påse är en omöjlig ekvation kan tillomed jag räkna ut. Men som sagt..skam den som ger sig! (: Hittar nog något sätt. I värsta fall får jag muta någon.. för kläderna, framförallt träningskläderna är helt SLUT!
 
Aja.. Nu ska jag linda om foten och försöka sova.. värktablett i kroppen så ska det kanske funka!
Kramis

RSS 2.0